Pierzga Pszczela świeża 100g - zbiór 2023r.

Dostępność: brak towaru
Cena: 39,90 zł 39.90
ilość szt.

towar niedostępny

Opis

Pierzga pszczela pozyskana prosto z plastra posiada żywe kultury bakterii. Pierzgę taką należy przechowywać w bardzo niskiej temp., najlepiej w lodówce.

Ma smak słodko-gorzko-kwaśny (bardziej aromatyczny od pierzgi suszonej)

Pierzga jest jest bardzo rzadko spotykanym pszczelim produktem. Wysoka cena pierzgi wynika bezpośrednio z samego sposobu jej pozyskania, który jest bardzo czasochłonny. Zapotrzebowanie na ten nieoceniony pod względem leczniczym produkt jest bardzo duże a produkcja jego jest bardzo mała. Nie ma takiego drugiego produktu pszczelego łączącego w sobie tak wiele właściwości wzmacniających i rewitalizujących organizm człowieka.

Pierzga pszczela to pyłek kwiatowy składany do komórki plastra, zmieszany ze śliną i miodem. Masa jest starannie zlepiona, zalana miodem, mleczkiem pszczelim i woskiem. Bez dostępu powietrza pierzga ulega fermentacji mlekowej, co działa na nią konserwująco i sprawia, że staje się łatwo przyswajalna.

Pierzga zawiera dużo białka, cukru, kwasu mlekowego, witaminy: A, B1, B2, B12, C, PP, E, D, K, H, makroelementy: P, S, CI, K, Ca, Na, mikroelementy: Mg, Fe, Cu, Zn, Co, Mo, Se, Cr, Ni, Si, enzymy: inwertaza, kataliza, pepsyna, trypsyna, lipaza, laktaza.

Pierzga, podobnie jak pyłek kwiatowy, posiada właściwości odżywcze, antybakteryjne i wzmacniające.

Lecznicze możliwości pierzgi są ogromne. Do jej najcenniejszych właściwości należy:

  • regeneracja organizmu po operacji,
  • regeneracja organizmu po zawale serca,
  • regeneracja organizmu po kuracji antybiotykiem,
  • regeneracja organizmu po intensywnym treningu,
  • wzmocnienie organizmu,
  • stymulacja układu nerwowego,
  • wspomaganie układu pokarmowego (wrzody żołądka, zaparcia, biegunka,
  • zapobieganie infekcjom,
  • zaspokajanie zapotrzebowania na witaminy,
  • wzmocnienie odporności organizmu,
  • działanie antybakteryjne,
  • poprawa apetytu,
  • ma działanie wzmacniające i regenerujące np. po chorobach, przy rekonwalescencji, po operacjach, przy niedoborach witamin i minerałów.

Stosowanie: pierzgę można jeść prosto z opakowania, wolno gryząc granulki. Można również zmieszać ją z wodą (pół łyżeczki na pół szklanki wody) lub z miodem. Dawka pierzgi wynosi 10-20 g dziennie spożywana na raz albo podzielona na dwie części, zawsze 30-45 minut po posiłku. Nie powinno się przekraczać dziennej dawki 30 g dla osoby dorosłej. Kurację należy zacząć od małych ilości, aby przyzwyczaić organizm.

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl